پرچم به عنوان یکی از نمادهای مهم هر سازمان به شمار می رود که از معنا و مفهوم خاصی برخوردار است. انواع پرچم مانند پرچم رومیزی، پرچم تشریفات و … در طرح ها و رنگ های مختلف و با توجه به لوگو سازمان و نوع کار آن می تواند طراحی گردند. پرچم به نوعی نشان دهنده هویت سازمان می باشد و برای معرفی آن به کار می رود.
وجود پرچم برای هر سازمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، از این رو خدمات چاپ پرچم امروزه بسیار گسترش یافته است و سازمان ها از ایده های نوین تولید کنندگان بهره های بسیار در این زمینه دریافت نموده اند.
اهمیت پرچم برای سازمان ها
استفاده از پرچم به گذشته های بسیار دور باز می گردد. در دوران باستان و پس از به وجود آمدن زندگی اجتماعی و تشکیل قبایل، پرچم اختراع شد. پرچم ها که دارای نمادها و اشکال مختلف بودند، نشان دهنده هویت یک اجتماع به شمار می رفتند. قبایل مختلف از پرچم در زمان صلح یا جنگ استفاده های متفاوتی داشتند و برافراشته نگه داشتن آن از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
این توجه به پرچم از گذشته تا حال منتقل شده و کاربردهای مختلفی پیدا کرده است. علاوه بر کشورها که از پرچم مخصوص خود استفاده می کنند، سازمان های مختلف نیز از پرچم برای نشان دادن هویت مجموعه خود بهره می گیرند. انواع مختلفی از پرچم در سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
دلایل استفاده از پرچم در سازمان ها
هر سازمان و مجموعه ای نیاز به معرفی به دیگران و دیده شدن دارد. روش های مختلفی برای این امر مانند تابلو ورودی سازمان، تبلیغات محیطی، فضای مجازی و … وجود دارند. یکی از راه های نشان دادن هویت یک مجموعه استفاده از پرچم است. پرچم به عنوان نمادی از سازمان محسوب می شود که طرح آن باید دربرگیرنده نام سازمان باشد. از مهمترین دلایل استفاده از پرچم برای سازمان ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
۱– هویت بخشی
مانند هر کشور که با یک نام و پرچم در جهان شناخته می شود و افراد با شنیدن اسم کشور و یا دیدن پرچم آن، ویژگی های مختلف و هویت آن کشور را به یاد می آورند؛ برای سازمان ها نیز وجود پرچم به نوعی به هویت بخشی آنها کمک می کند. شرکت ها و مجموعه های مختلف می توانند با طراحی پرچم، خود را بیشتر به افراد جامعه معرفی کنند.
با استفاده از پرچم می توانید در ذهن مخاطبان خود ماندگار شوید و آنها هویت سازمان شما را به رسمیت بشناسند. پرچم یک سازمان در رویدادهای مختلف مانند جلسات کاری، همایش ها، نمایشگاه های معرفی محصولات و … به عنوان جزئی جدانشدنی آن سازمان محسوب می گردد.
۲– زیبایی فضای کاری
از دیگر کاربردهای پرچم، زیباسازی محیط و فضای کاری است. پرچم های رومیزی و یا تشریفات می توانند جزئی از دکوراسیون اداری محسوب شوند و در کنار سایر وسایل و اجزا باعث جذابیت بیشتر محیط کار گردند. بهتر است طرح پرچم با توجه به نوع کار سازمان انتخاب شود و رنگ آن برای جلب توجه بیشتر به درستی انتخاب گردد.
۳– تبلیغات
چاپ لوگو و نماد سازمان بر روی پرچم باعث بیشتر دیده شدن و معرفی بهتر مجموعه می گردد. اگر طرح و رنگ پرچم به درستی انتخاب شود، می تواند توجه افراد را جلب نموده و باعث تبلیغات مثبت گردد. وجود پرچم برای معرفی بهتر کسب و کار هر سازمان و مجموعه ای تاثیرگذار است و می تواند باعث جذب بالای مراجعان و مشتریان و رونق و شهرت بیشتر سازمان گردد.
۴– ایجاد همبستگی و اتحاد
همانطور که پرچم برای مردم یک کشور بسیار مهم و مقدس است و همه افراد از تعصب خاصی به پرچم میهن خود برخوردارند؛ یک سازمان نیز می تواند با داشتن یک پرچم اتحاد و همبستگی زیادی در بین کارمندان خود ایجاد نماید. زمانی که یک سازمان از پرچم استفاده کند، نشان دهنده اهمیت بالای کار آن مجموعه است، از این رو کارمندان با دیدن پرچم در فضاهای مختلف کاری متوجه ارزش بالای سازمان شده و نهایت تلاش خود را برای کسب موفقیت بیشتر مجموعه به کار می گیرند.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما با ارزشه
0 دیدگاه